Volledig scherm
De plek in Helmond waar het incident plaatsvond.

Veel steunbetuigingen voor neergestoken agent Helmond

HELMOND - De politieagent die donderdagmiddag in Helmond in zijn hals werd gestoken, is de nacht in het ziekenhuis goed doorgekomen. Hij wordt nog wel verder onderzocht. Wanneer hij naar huis kan, is nog onduidelijk.

De zeer ervaren agent werd gestoken door een 21-jarige Helmonder. De politie werd opgeroepen door woonbedrijf Woonpartners, dat een bewoner van een appartementencomplex aan de Kasteel-Traverse wilde uitzetten. Het conflict liep volledig uit de hand. 

Een groot aantal agenten was snel ter plaatse om hun getroffen collega hulp te bieden. De familie van de neergestoken agent werd direct op de hoogte gebracht.

Intranet

Op het intranet, een intern netwerk van de politie, stroomden de steunbetuigingen massaal binnen. Het slachtoffer is door zijn lange staat van dienst bekend binnen het hele korps. 

Directe collega's van de politie Peelland hadden gisterochtend voor aanvang van hun werkdag een speciale debriefing. Daar werd het aangrijpende voorval besproken. Het Team Collegiale Ondersteuning (TCO) werd donderdag al ingeschakeld om opvang te bieden aan collega's die eerste hulp hadden verleend aan de agent.

Dat team blijft betrokken bij de afhandeling van de zaak. Deze 'eenheid' bestaat uit agenten die een speciale opleiding hebben gevolgd om hulp te bieden na extreme gebeurtenissen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond