Lisa Seelen uit Helmond is ongeneeslijk ziek.
Volledig scherm
Lisa Seelen uit Helmond is ongeneeslijk ziek. © DCI Media

Veel steunbetuigingen voor zieke Lisa uit Helmond: ‘De reacties stromen binnen’

HELMOND - De ongeneeslijk zieke Lisa Seelen (15) uit Helmond kan zich gaan opmaken voor een groot feest in juni. Haar verhaal heeft tal van toezeggingen en steunbetuigingen opgeleverd. ,,Heel veel mensen willen helpen.”

Lisa Seelen en haar familie leven al sinds 2013 in onzekerheid. In dat jaar werd er een hersentumor bij het meisje vastgesteld. Hoewel elk ziekenhuisonderzoek voor de nodige spanning zorgt, weigert de tiener bij de pakken neer te gaan zitten. Ze heeft een wens: slagen voor de mavo. En dan een groot feest, met alle denkbare toeters en bellen. 

Miranda en René, de ouders van Lisa, benaderden de stichting No Guts No Glory (NGNG) met dit speciale verzoek. De club zamelt geld in om dergelijke wensen mogelijk te maken, maar speelt ook een faciliterende rol. ,,Er zijn echt tientallen mailtjes binnengekomen voor Lisa”, zegt Ellen Gerritsen, de directeur van de stichting. ,,We mogen gratis van Lokaal42 in het centrum van Helmond gebruikmaken. Er komt een kindercircus, een fanfare, een dj. En er is een kapper die Lisa kosteloos van een nieuwe look gaat voorzien.”

Tachtig gasten

Het artikel over Lisa werd massaal gedeeld op sociale media en tienduizenden keren gelezen. De familie Seelen is overweldigd door alle reacties. Alle mailtjes worden doorgestuurd naar de stichting. ,,Iedereen krijgt antwoord, maar door de veelheid aan reacties gaat dat wat tijd kosten”, meldt Gerritsen. ,,We kunnen vooral nog donaties gebruiken om zaken te bekostigen.”

Het feest, waar ongeveer tachtig gasten voor worden uitgenodigd, staat gepland op 27 juni. Mensen die een bijdrage willen leveren, kunnen contact opnemen met de stichting: info@stichtingNGNG.nl

In samenwerking met indebuurt Helmond