Volledig scherm
Ook in de hal van het appartementencomplex werd onderzoek gedaan. © Bart Hoffman

'Verdachte steekincident Helmondse agent onberekenbaar'

HELMOND - De man die een agent met een mes te lijf ging had een conflict met de verhuurder van de woning. Die wilde de 21-jarige verdachte uit zijn appartement zetten.  

De Helmonder die donderdagmiddag in een appartementencomplex aan de Kasteel-Traverse een politieagent neerstak, had een al langer lopend conflict met 'een zorgpartner' van Woonpartners. Om welke stichting of instelling het gaat is onduidelijk, maar die partij zou van plan zijn geweest om de jonge twintiger uit zijn huis te zetten. 

Volgens een getuige werd de politie door de verhuurder opgetrommeld toen de bewoner weigerde om zijn deur open te doen.  Op het moment dat de man, die op de derde etage woonde, wel naar buiten kwam,  stak hij vervolgens een van de agenten in zijn nek.

Volledig scherm
De hal van het appartementencomplex waar de verdachte een agent neerstak. © Bart Hoffman

Sporen in hal

,,Die bloedde hevig, de sporen zijn nog steeds te zien in de hal. Het was een chaotische situatie. Een medewerkster van het woningbouwbedrijf sprong in paniek van de wenteltrap", reconstrueert Ramon Reynaert, die als onderhoudswerker in het complex aan de slag was. De verdachte kon door inzet van pepperspray en onder dreiging van een dienstwapen worden overmeesterd. 

,,De vrouw die naar beneden sprong had het geluk dat de tussendeur openstond, anders was ze dwars door het glas heen gevallen. Die vent met het mes was in zijn blote bast, hij is uiteindelijk door verschillende agenten de lift ingesleurd." De agent werd direct geopereerd in het ziekenhuis, hij verkeert buiten levensgevaar.

Onberekenbaar

Reynaert werd door de verhuurder van het pand ingehuurd om ventilatiesystemen te vervangen in de appartementen aan de Kasteel-Traverse. Vooraf werd hij gewaarschuwd door de opdrachtgever. ,,Op nummer 303 moesten we maar niet aanbellen, omdat daar een onberekenbare man woonde. Ons werd medegedeeld om maar even te wachten om daar naar binnen te gaan, omdat die man binnen een aantal dagen toch zou zijn vertrokken. Ik ben blij dat ik niet eigenwijs ben geweest. Anders was ík misschien wel neergestoken."   

De verdachte wordt aanstaande maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij de man werd een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol. Hij heeft geen verleden met geweldsdelicten. 

Foto met bruine deur: In het halletje bij dit appartement werd de agent in zijn hals gestoken.

Foto: De vrouw die van de trap sprong miste maar net deze glazen deur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond