Volledig scherm
Mien Graveland © Jurriaan Balke

Verdachte van dodelijke overval op Mien Graveland uit Helmond moet weer achter tralies

DEN BOSCH – Een 29-jarige Helmonder die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Mien Graveland in Helmond moet opnieuw achter slot en grendel.

Dat heeft het hof in Den Bosch bepaald. De verdachte staat sinds donderdag 'gesignaleerd' en wordt momenteel gezocht door de politie. De man werd eerder op 12 januari dit jaar opgepakt maar de rechtbank bepaalde dat hij in maart weer op vrije voeten mocht komen. Hij bleef wel verdachte. Het Openbaar Ministerie ging tegen dat besluit van vrijlating in beroep. Het gerechtshof heeft nu besloten dat de man opnieuw vastgezet mag worden, voor een voorlopige hechtenis van dertig dagen.

Volgens een woordvoerster van het OM is het 'in het belang van het onderzoek' beter dat de man achter de tralies gaat. Eerder werden nog twee mannen opgepakt en weer vrijgelaten. Ook zij blijven verdacht van betrokkenheid bij de zaak. De 86-jarige Mien Graveland overleed aan de gevolgen van een gewelddadige overval op haar huis, op 29 augustus 2014 aan de Bestevaer in Helmond.