Volledig scherm
© Getty Images

Verdachte van mishandeling 17-jarige in Helmond meldt zich bij politie

HELMOND - Een Helmonder (17) is in de nacht van zaterdag op zondag in de Veestraat bewusteloos geslagen. De dader was kennelijk in het bijzijn van zijn vader en oom, die enige tijd bij het slachtoffer bleven en zich daarna uit de voeten maakten. De politie meldt dat de gezochte man zondagmiddag naar het politiebureau is gekomen. 

Het 17-jarige slachtoffer werd volgens zijn vader ter hoogte van de Zeeman uit het niets van achteren in zijn gezicht geslagen. Hij raakte enige tijd buiten bewustzijn. Daarnaast hield hij mogelijk een lichte hersenschudding aan het voorval over. Ook liep hij schade op aan zijn gebit en gingen er tanden door zijn lip.

Het slachtoffer was in het bijzijn van een vriend die uit opmerkingen van de betrokkenen opmaakte dat het ging om een zoon, vader en oom. De zoon was de dader, ‘een jonge knul met de Nederlandse nationaliteit’. 

Oproep Facebook

De vader van het slachtoffer plaatste op Facebook een oproep aan getuigen en aan de betrokkenen, om zich te melden. ,,Ik vind het lovenswaardig dat de vader en oom even bij mijn zoon bleven. Mogelijk zijn ze zelf ook geschrokken. Maar dat ze daarna vertrokken, is in mijn ogen niet juist.”

Quote

Ik vind het lovenswaar­dig dat de vader en oom even bij mijn zoon bleven. Maar dat ze daarna vertrokken, is in mijn ogen niet juist.

Vader slachtoffer

De vader van het slachtoffer plaatste de kanttekening dat hij het relaas over het gebeurde uit de tweede hand heeft. ,,Ik heb alles van horen zeggen.” De vader deed aangifte. 

De politie riep de verdachte op om voor sluiting naar het politiebureau in Helmond te komen. Of zich telefonisch te melden. Uiteindelijk heeft de verdachte van de mishandeling zich zondagmiddag gemeld op het bureau.

De politie heeft de zaak in onderzoek en betrekt daarbij camerabeelden.

Geschopt

Een week geleden werden in Helmond vier jongeren ter hoogte van de Hema in de Veestraat bewusteloos geschopt door een negentien-jarige. De man werd opgepakt en kwam later in de week weer vrij, tot ongenoegen van burgemeester Elly Blanksma van Helmond. ,,Dit is aan de maatschappij niet uit te leggen", reageerde zij. De rechter-commissaris die de verdachte vrijliet woog onder meer mee dat hij meewerkte aan het onderzoek en spijt betuigde.

In samenwerking met indebuurt Helmond