Verdachte zeer ernstig gewond bij vluchtpoging na schietpartij in Helmond

video + updateHELMOND/DEURNE - In de Helmondse Zeppelinstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een schietincident gebeurd. Bij de daaropvolgende achtervolging door de politie raakte één van de verdachten zeer ernstig gewond. 

Politie bij het huis waar geschoten is.
Volledig scherm
Politie bij het huis waar geschoten is. © Bert Jansen

Twee mannen belden rond 04.00 uur aan bij een woning. Toen de bewoner naar de deur liep werd hij door de brievenbus beschoten en in zijn voet of onderbeen geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. In de woning waren ook een vrouw en een vierjarig kind aanwezig. Zij zijn ongedeerd gebleven. 

De politie vermoedt dat er sprake is van een ruzie. Daders en slachtoffer zijn bekenden van elkaar.

De verdachten gingen er in een auto vandoor. Op uitvalswegen postte de politie om uit te kijken naar de mannen. Ter hoogte van de wijk Rijpelberg werden ze gezien. De politie probeerde hen aan de kant te zetten, maar in plaats daarvan gingen ze ervandoor. 

Traumahelikopter

Op de Energiestraat in Deurne sprong een van de verdachten uit de auto. Hij raakte zwaargewond.
Volledig scherm
Op de Energiestraat in Deurne sprong een van de verdachten uit de auto. Hij raakte zwaargewond. © Bert Jansen

Bij de achtervolging tikte een politiewagen het voertuig een paar keer aan. De politieauto raakte beschadigd, maar de actie had weinig effect. In de Energiestraat in Deurne sprong de bijrijder er plotseling uit. De auto reed nog, de man raakte zeer ernstig gewond. De bestuurder reed daarna ook door. 

De zwaargewonde man is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft zwaar hoofdletsel. 

Vluchtauto in voortuin

De vluchtauto werd 'geparkeerd' in de voortuin van iemand aan de Zeilbergsestraat in Deurne.
Volledig scherm
De vluchtauto werd 'geparkeerd' in de voortuin van iemand aan de Zeilbergsestraat in Deurne. © Bert Jansen

De vluchtauto werd niet veel later leeg gevonden aan de Zeilbergsestraat in Deurne. Die was daar in een schijnbaar willekeurige voortuin achtergelaten. In de buurt is met onder meer honden naar de tweede verdachte gezocht, maar omdat het gebied te groot is, is daar inmiddels mee gestopt. Volgens een woordvoerder weet de politie wel om wie het gaat, en gaat de recherche ervan uit dat ze hem snel kunnen oppakken. 

Van de schietpartij hebben de omwonenden weinig meegekregen. Niemand zegt de schoten te hebben gehoord. 

De technische recherche doet nu op drie plaatsen onderzoek: de Zeppelinstraat in Helmond en de Zeilbergsestraat en de Energiestraat in Deurne. 

Veel bezoek

Omwonenden hadden al enige tijd het vermoeden dat er iets niet pluis was in het huis aan de Zeppelinstraat. De man, vrouw en het jonge kind woonden er sinds ongeveer een halfjaar. Sindsdien was het er volgens een buurvrouw een komen en gaan van mensen. ,,Soms seinde er iemand met de koplampen, kwam er een persoon naar buiten en werd er snel iets gedaan bij de auto.‘’ Andere keren gingen mensen kort naar binnen, zo beschrijven geschrokken buurtgenoten. 

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant.

In samenwerking met indebuurt Helmond