Volledig scherm

Verdriet over einde Helmondse Samenloop voor kankerpatiënten

HELMOND - De succesvolle Helmondse SamenLoop voor kankerpatiënten is afgelast. Een bestuurlijk besluit. Tot verdriet van velen.

Boosheid, onthutsing en teleurstelling: de emoties vechten om voorrang bij Liesbeth van Berlo uit Beek en Donk nu de SamenLoop voor Hoop in Helmond in de zomer van 2017 niet doorgaat. Ze liep vorig jaar, enkele maanden na de diagnose baarmoeder- en eierstokkanker, enkele rondjes in stadspark De Warande. Een diepe indruk achterlatend. "Ik liep daar met een hoofddoekje op mijn kale hoofd. Mensen applaudiseerden voor ons, de survivors, toen we met fakkels voorbijkwamen. Die waardering was zo raar en mooi tegelijkertijd. Tijdens de kaarsenceremonie voelde ik ook heel veel warmte. Ik was meteen verkocht."

Het SamenLoop-bestuur laat alle emoties nu enkele maanden bezinken. Daarna pakt het de handschoen op voor een nieuw evenement met hetzelfde doel als voorheen: geld inzamelen voor inloophuis De Cirkel. De afgelopen twee edities kreeg het inloophuis zo'n tien- tot vijftienduizend euro binnen van de Samenloop. "Dat is een flinke smak met geld voor ons. We mochten het uitgeven aan huur, evenementen of koffie en thee voor onze bezoekers. Heel jammer dat dit nu wegvalt, maar het heeft geen gevolgen voor onze activiteiten", verzekert coördinator Lisette van Bommel.

Lees woensdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.