Volledig scherm
PREMIUM
Mat Krekels maakt ijs op de Willem III hoeve in Helenaveen © FotoMeulenhof

Verkopers etenswaren wapenen zich tegen hitte: 'Bonbons smelten binnen twintig minuten weg'

HELMOND - Een doosje bonbons halen terwijl de mussen van het dak vallen? De kans is levensgroot dat er weinig te genieten valt van de lekkernijen. ,,In deze temperaturen smelten die bonbons binnen de twintig minuten compleet weg'', schetst chocolatier Annemarie de Wit van Chocolade De Cacaofabriek.

Dit is dan ook de reden dat de chocolaterie in Helmond vorige week en ook vrijdag tijdelijk de deuren sloot. De uitzonderlijk hete zomer houdt klanten weg bij de chocoladewinkel, zo simpel is het volgens De Wit. ,,Normaal hebben we een klant of zeven per dag met een grote bestelling, toen hooguit twee of drie. Vorige week woensdag hadden we maar zestig euro verdiend. Daar kun je een zaak niet op laten draaien.''

  1. Groot verdriet bij vader van verongelukte Levi (14) uit Helmond: overvallers stelen telefoon van zoon

    Groot verdriet bij vader van verongeluk­te Levi (14) uit Helmond: overval­lers stelen telefoon van zoon

    HELMOND - Een beroving is altijd een verschrikkelijke ervaring, maar voor Berry Thoonen is deze gebeurtenis extra pijnlijk. Afgelopen nacht gingen overvallers er met de iPhone van zijn overleden zoon vandoor. In de hoop het toestel terug te krijgen doet de 48-jarige Helmonder een emotionele oproep aan de daders. ,,Deze iPhone is heel belangrijk voor mij, ik hoop dat ze hem snel terug komen brengen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond