De vermiste Flynn Posthumus.
Volledig scherm
De vermiste Flynn Posthumus. © Familie Posthumus

Vermiste Flynn (24) lijkt vanuit Helmonds café de verkeerde kant op te zijn gelopen

HELMOND - Flynn Posthumus, die al sinds oud en nieuw vermist is, liep na een kroegbezoek in Helmond de verkeerde kant op. In plaats van richting het huis van zijn vriend in de Leonardusbuurt wandelde de Limburger, in ieder geval in eerste instantie, de andere kant op. Dat blijkt uit camerabeelden die maandagavond tijdens de uitzending van Bureau Brabant werden getoond. 

In totaal liet de politie in het programma meerdere camerabeelden zien. De eerste beelden waren van het moment dat Flynn 1 januari om exact 4.22 uur Appie's Bar verlaat. Hij slaat bij buitenkomst linksaf en loopt de Noord Koninginnewal af in de richting van de Kasteel-Traverse. 

Ook werden er in de uitzending beelden getoond van een camera van het ING-kantoor dat aan de andere kant van de doorgaande weg in Helmond ligt. Hierbij is het  onduidelijk of het om Flynn gaat, dat is ook precies wat de politie wil weten. Zij roept mensen in de binnenstad die een bewakingscamera hebben op om te kijken of Flynn daarop is te zien.

Anderhalve kilometer

Flynn Posthumus, zelf afkomstig uit Heerlen, was in de nacht van oud en nieuw op stap in Helmond. Hij zou blijven slapen bij een vriend die aan de Bisschop Herincxstraat in Helmond woont, maar is daar nooit aangekomen. De straat ligt in de Leonardusbuurt op ongeveer anderhalve kilometer van de kroeg, een wandeling van 20 minuten. Hij was daar vaker geweest en kende de route.

Waar Flynn uiteindelijk naartoe is gelopen, is niet duidelijk. Uit onderzoek is wel gebleken dat zijn telefoon, nadat hij al was vertrokken in de kroeg, nog een keer contact heeft gemaakt met een mast in het centrum van Helmond.

Speurhonden

In de dagen na de vermissing schakelde de familie een bedrijf in dat gespecialiseerd is in vermissing. Er werden onder meer speurhonden ingezet en er is met sonar-apparatuur gezocht in delen van het kanaal in Helmond. Vrienden en familie van Flynn zijn zelf ook in actie gekomen. Familie en vrienden deelden de voorbije dagen onder meer flyers uit en hingen zo’n zestig posters op in en rond de binnenstad. Nationale en regionale media besteden inmiddels aandacht aan de kwestie. Ondanks alle inspanningen bleven concrete aanwijzingen uit. De Heerlenaar staat nu formeel als vermist geregistreerd op de website van de politie.

In samenwerking met indebuurt Helmond