Volledig scherm
PREMIUM
Stefan van Stijn (r) en Stefan Fietelaars van toneelgroep Genesius in Helmond. © FotoMeulenhof

Vers bloed in de traditionele carnavalsklucht

HELMOND - Al ruim dertig jaar brengt de Helmondse toneelgroep St. Genesius traditiegetrouw een carnavalsklucht op de planken. Dit jaar is dat Da’s gouwen handel, een avondvullend, hilarisch stuk over een Helmonder die op slinkse wijze de sociale dienst oplicht en zo een riant inkomen weet te ritselen. Behalve enkele oudgedienden – die sommige toeschouwers onmiddellijk herkennen – spelen er ook beginnelingen mee. Het ED sprak met Stefan van Stijn, die voor de derde keer meedoet, en debutant Stefan Fietelaars.

Voelen jullie een bepaalde druk omdat je in een Helmondse ‘klassieker’ speelt? Van Stijn: „Genesius staat inderdaad bekend om haar carnavalskluchten, maar ik ben niet bezig met de verwachtingen van het publiek. Ik doe gewoon mijn best en ben vooral bezig met wat ik op welk moment moet zeggen of doen.”

  1. Oude, antieke naaimachines lopen nog als zonnetjes, veel belangstelling in Helmond

    Oude, antieke naaimachi­nes lopen nog als zonnetjes, veel belangstel­ling in Helmond

    HELMOND - Op de Vintage en naaimachinebeurs in De Fonkel in Helmond is voor de liefhebbers veel te bewonderen. Bezoekers Gerrie uit Beek en Donk en Irma uit Heeze staan te overleggen of ze een oude witte Singer zullen kopen. ,,Alleen voor de kleur, want een zwarte hebben we al thuis, maar kijk eens naar prijs op het kaartje. We gaan thuis vrolijk verder met de zwarte uitvoering”, lachen de twee.

In samenwerking met indebuurt Helmond