Volledig scherm
© Bert Jansen

Verslagenheid in Stiphout na overlijden 87-jarige buurman bij woningbrand

HELMOND - Verslagenheid overheerst in de omgeving van de Wilde Wingerd in Stiphout waar de 87-jarige bewoner is overleden na een brand in zijn woning. Net is bekend geworden dat straatgenoot Joep Schampers (87) is overleden aan de zware verwondingen die hij vrijdag aan het einde van de middag opliep bij een brand in zijn woning.

Bij de buren links naast de woning zijn vier buurtbewoonsters samengekomen om hun gevoelens te delen. "We zeggen liever niets", zegt de bewoonster van de woning.

Buurman
Aan de overkant kijkt een buurman uit op de woning, waar door zowel brandweer als politie onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak. "Ik woon hier sinds 1982 en toen woonde de familie Schampers er al", vertelt de buurman. De kinderen van Schampers, die in zijn werkzame leven onder meer directeur van VGZ in Eindhoven was, zijn vrijdagavond nog bij hem binnen geweest.

"Ze zorgden goed voor hun vader, die sinds 2010 weduwnaar was", vertelt hij. "Er kwam ook enkele malen per dag een zuster om hem te verzorgen", vertelt de buurman.