Volledig scherm

Verwendag voor mannen met kanker

HELMOND - Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Ook als het om kanker gaat. "Vrouwen praten denk ik graag over wat ze meemaken en voelen, terwijl mannen meer doeners zijn", zegt Marijke van Rens, coördinator van De Cirkel in Helmond, een regionaal inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

Voor vrouwen met kanker zijn er dan ook allerlei activiteiten - van modeshows tot een complete borstkankermaand - waar ze elkaar kunnen ontmoeten om over hun ziekte te praten of die juist even te vergeten. Mannen komen er een stuk bekaaider vanaf.

Dat moest volgens De Cirkel anders. Daarom vond daar donderdag voor het eerst een speciale mannendag plaats met een workshop portretfotografie en een dartwedstrijd. Tot enthousiasme van de heren zelf. "Want als er vrouwen bij zijn, denk je toch wat beter na voordat je iets zegt", aldus Leo van den Heuvel (61) die prostaatkanker heeft. "Met alleen mannen kunnen je meer jezelf zijn."

Van den Heuvel is vooral vanwege de workshop fotografie naar de Cirkel gekomen, maar het contact met lotgenoten is een zeer prettige bijkomstigheid. "Ik heb een heel voldaan gevoel als ik straks thuis kom."