Volledig scherm
Milan van Deursen HT'35 © Jumbo

Verzamelwoede sportplaatjes in Helmond en Eindhoven

HELMOND/EINDHOVEN - Ouders van sportende kinderen herbeleven de tijden van de Panini-voetbalplaatjes door de Jumbo-sportplaatjes acties. Er ontstaan zelfs Whatsapp-groepen om ontbrekende exemplaren op de kop te tikken.

De haartjes moesten keurig strak worden gekamd. Het turnjurkje tiptop in orde zijn. Barbara Vogels trok een paar maanden geleden een uurtje uit om haar dochters Dana en Nina voor te bereiden op de fotoshoot voor de Jumbo-sportplaatjes.

De zusjes Vogels en nog eens dik tweehonderd turners van HT'35 figureerden op de kaartjes die bij 15 euro aan boodschappen in kleine setjes te verkrijgen zijn bij Jumbo-filialen. Aangezien Dana ook nog eens op een promotieposter kwam, moest ze er piekfijn uitzien. Barbara: ,,En natuurlijk stilzitten, wat tegen de natuur van een turnster ingaat.”

Meer sporters in de regio lieten zich op de gevoelige plaat leggen, zoals de volleyballers van Polaris in Helmond, de voetballers van Bruheze en Eindhovense clubs als Brabantia en vv Acht. En de basketballers van Almonte (ook Eindhoven).

Volledig scherm
Anouk van Aerle HT'35 © Jumbo
Volledig scherm
Dana Vogels HT'35 © Jumbo