Volledig scherm

VIDEO | Halve finale 'Stanley Hazes zoekt the voice' in Helmond

HELMOND - Hij heeft een blinkend shirt aan met daarop het hoofd van kickbokser Nieky Holzken. In zijn linkeroor een glimmende oorbel en op zijn linker onderarm een tatoeage van zijn bijna twee jaar oude zoontje Jay-Jay. De pas 19-jarige Joey Bos uit Zaltbommel heeft nu al een bijzonder levensverhaal te vertellen.

Dat gevoel gebruikt hij tijdens het zingen van Nederlandstalige volksmuziek. Bos was zondagmiddag en -avond een van de negentien halve finalisten van 'Stanley Hazes zoekt the voice' in zaal Adelaars in Mierlo-Hout.

Zoontje
Toepasselijk brengt Bos het nummer 'Mijn zoon' van Willy Alberti ten gehore. Hij was nog maar net zeventien toen zijn zoontje ter wereld kwam. De zwangerschap was niet gepland, maar dat maakt de liefde voor zijn kleine er niet minder om. Sterker nog. ,,Het vaderschap is het mooiste dat er is. Jay-Jay zingt tegenwoordig ook al liedjes thuis. Volkszang zit bij ons in de familie."

De finale is op zondag 12 maart. Daarin komen uiteindelijk twaalf artiesten op het podium. De winnaar krijgt een platencontract, mag een videoclip opnemen. De winnaar van de publieksprijs wordt een jaar lang begeleid door het artiestenbureau van Stanley Hazes.

Volledig scherm
© Rene Manders/fotomeulenhof
'Stanley Hazes zoekt the voice'