Volledig scherm
Doden en zwaargewonden bij ernstig ongeval op N270 bij Helmond. © Bert Jansen

Vier mannen en een vrouw omgekomen bij ernstig ongeval op N270 in Helmond

Update/VideoHELMOND - Op de Helmondsingel (N270) tussen Helmond en Deurne zijn bij een zeer zwaar ongeluk vijf dodelijke slachtoffers gevallen, vier mannen en een vrouw. De slachtoffers werkten voor Horizon Groep in Velp. De N270 was in beide richtingen urenlang afgesloten voor het verkeer. Om 21.45 uur werd de weg vrijgegeven.

Bij het ongeval waren een bestelbus en een vrachtwagen betrokken. Het busje, dat in de richting van Deurne reed, kwam volgens een ooggetuige op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen. In het busje zaten in totaal 8 personen. Vier mannen en een vrouw zijn overleden, allen inzittenden van het busje. Vier personen zijn met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht, onder wie de chauffeur van de vrachtwagen. Hij zat bekneld, maar is bevrijd. 

Horizon Groep

De politie was maandagavond nog bezig met het achterhalen van de identiteit van de slachtoffers en het op de hoogte brengen van hun familieleden. De dodelijke slachtoffers werkten allemaal voor de Horizon Groep, bevestigt een manager van dat bureau. De Horizon Groep detacheert vooral Oost-Europese productiemedewerkers door heel Nederland.

Adriaans

De vrachtwagen is van rioolontstoppingsbedrijf Adriaans uit Mierlo. ,,De chauffeur was op weg naar huis,'' zegt een medewerkster van het bedrijf. ,,Na een normale werkdag in Gennep. Voor de gemeente. We weten nog heel weinig. We kijken ook met ontzetting naar de foto's. De eigenaar van het bedrijf, Harold Adriaans, is naar het politiebureau gegaan."

Volgens de medewerker van Adriaans zat hun chauffeur alleen in de vrachtwagen. De arbeidsmigranten van de Horizon Groep waren na een dag werk in Helmond op weg naar huis. Het totaal vernielde busje ging na de botsing tollen en kwam tot stilstand op de eigen weghelft in de richting van Helmond. De politie heeft ooggetuigen, vooral automobilisten die het ongeluk zagen gebeuren, slachtofferhulp aangeboden. 

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. ,,We doen onderzoek, onze eerste zorg gaat uit naar de hulpverlening," aldus een woordvoerster van de politie. 

Reactie burgemeesters

De Helmondse burgemeester Elly Blanksma sprak van een 'verschrikkelijk ongeval van ongekende omvang'. ,,Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de slachtoffers. Ook heb ik veel waardering voor de hulpverleners die onder moeilijke omstandigheden hun zware werk hebben moeten doen." De Deurnese burgemeester Hilko Mak zei in een reactie: ,,Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en de nabestaanden." Ook hij sprak zijn waardering uit voor de 'enorme inzet van de hulpdiensten'. 

Blanksma, die maandagavond voortdurend in contact stond met de hulpinstanties, kon evenmin iets zeggen over de toedracht. ,,Er is nu onderzoek gaande naar de identiteit van de slachtoffers en de oorzaak van dit ongeval." 

Weg dicht 

Het ongeluk gebeurde kort voor 16.30 uur. De N270 was in beide richtingen tussen de aansluiting met de N279 en Deurne afgesloten voor het verkeer. Dat bleef tot 21.45 zo. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Van Vijfeijken Groenrecycling. Het verkeer werd omgeleid.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Volledig scherm
Zwaar ongeval op N270 in Helmond © Bert Jansen
Volledig scherm
Doden en zwaargewonden bij ernstig ongeval op N270 bij Helmond. © GinoPress
Volledig scherm
Doden en zwaargewonden bij ernstig ongeval op N270 bij Helmond. © Bert Jansen
Volledig scherm
De locatie van het ernstige ongeluk in Helmond. © Googlemaps
Volledig scherm
Doden en zwaargewonden bij ernstig ongeval op N270 bij Helmond. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.

In samenwerking met indebuurt Helmond