Volledig scherm
Meerdere personen gearresteerd in Helmond © Bert Jansen

Vier personen gearresteerd in Helmond na bedreiging met vuurwapen (video)

HELMOND - Met getrokken pistolen arresteerde de politie donderdag kort na middernacht op de Rivierensingel in de Helmondse wijk Brouwhuis vier personen. Het duo in de ene auto zou vlak daarvoor het andere tweetal met een vuurwapen hebben bedreigd.

Die bedreiging vond plaats op de Europaweg, vlakbij het tankstation. Welke van de twee partijen een wapen heeft getrokken, is nog onduidelijk. Iets later kreeg de politie opnieuw een melding: de twee auto's bevonden zich op de Rivierensingel. Toegesnelde agenten konden de twee partijen arresteren.

Het gaat om een man van 21 zonder vast woonadres en een 24-jarige man uit Helmond. In een tweede auto zaten een man van 22 uit Son en Breugel en een vrouw van 20 uit Deurne. De vier zitten vast voor verhoor. Uit die gesprekken moet duidelijk worden wat er precies is gebeurd.

Vrijdagochtend vond een getuige een vuurwapen in de berm van de Rivierensingel.Het wapen is door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie houdt er rekening mee dat het wapen verband houdt met het incident waarvoor het viertal is aangehouden.

Volledig scherm
© Politie Helmond
Met getrokken pistolen arresteerde de politie donderdag kort na middernacht op de Rivierensingel in de Helmondse wijk Brouwhuis vier personen. Het duo in de ene auto zou vlak daarvoor het andere tweetal met een vuurwapen hebben bedreigd.