Volledig scherm
PREMIUM
Een foto ter illustratie. Dit zijn niet de medewerkers die genoemd worden in het artikel. © ANP

Vijfde ontslag bij Stadswacht in Helmond, dit keer voor illegaal parkeren

HELMOND - Het wordt hoe langer, hoe gekker bij de Stadswacht in Helmond. De vijfde werknemer op rij is ontslagen. Een vrouw die 22 jaar in dienst was, zette haar auto neer waar dat niet mocht. Ondertussen parkeert haar baas  pontificaal én illegaal haar motor op de stoep. 

Volledig scherm
De motor van de teammanager van de Stadswacht © ED

Het is bijna niet te verzinnen wat zich de afgelopen maanden allemaal heeft afgespeeld bij de Stadswacht in Helmond. Bij de gemeente zitten ze met de handen in het haar na de zoveelste rel in korte tijd. 

Eerder dit jaar werden er al drie medewerkers op non-actief gezet nadat ze porno naar collega’s hadden verstuurd. Vervolgens werd er onder werktijd een fiets gestolen door een zeer ervaren handhaver, die bijna met pensioen zou gaan. En nu staat er dus opnieuw iemand op straat. Een vrouw is op staande voet ontslagen, omdat ze haar privé-auto meermaals illegaal zou hebben geparkeerd in het centrum. Ze vecht het besluit aan en heeft een advocaat in de arm genomen. ,,Ze vinden dat ik iets doe wat niet mag. Maar blijkbaar gelden diezelfde regels niet voor mijn baas”, laat ze weten.

De medewerkster die op non-actief staat, doelt op het ‘parkeergedrag’ van de interim-manager. Als deze leidinggevende naar het kantoor komt aan de Weg op Den Heuvel in Helmond, dan zet ze haar motor gewoon op de stoep neer. En dat is wettelijk verboden. Meten met twee maten, vindt de vrouw, die dus meer dan twintig jaar in dienst was. ,,Mijn manager heeft toch júist een voorbeeldfunctie? Ik ga de straat niet eens op als boa, ik ben administratief medewerkster.”

In samenwerking met indebuurt Helmond