Volledig scherm
De werf van Adriaans aan de Rootakkers in Stiphout © Cedrus Vastgoed

Vijftig huizen op plek Adriaans in Stiphout

HELMOND - De werf van het failliete bouwbedrijf Adriaans aan de Rootakkers in Stiphout maakt plaats voor ongeveer vijftig huizen. Het gaat om verschillende soorten grondgebonden woningen, onder meer voor senioren.

Cedrus Vastgoed uit Beek en Donk heeft de locatie gekocht van Raymond Adriaans. Directeur Robert Hellings hoopt begin volgend jaar te kunnen starten met de bouw van de huizen in het plan Tyboschplein. Op dit moment is hij bezig met de voorbereidingen: alle onderzoeken die gedaan moeten worden (bodem, geluid, stedebouwkundig) in het kader van de wijziging van het bestemmingsplan.

Volgens Hellings krijgen de nieuwe huizen royale tuinen en zullen ze goed aansluiten op de bestaande woningbouw in de buurt. „We gaan uit van klassieke architectuur met een dorps karakter.” Qua duurzaamheid gaan de huizen voldoen aan de eisen van deze tijd, aldus Hellings.

Cedrus hoopt binnenkort een informatiebijeenkomst te houden. Hellings rekent op veel belangstelling. „In Stiphout is de laatste jaren weinig gebouwd.” Voor een eerder nieuwbouwproject van na de economische crisis, Stiphout-Zuid, was eind 2017 zo veel interesse dat er geloot moest worden.

In samenwerking met indebuurt Helmond