Vlisco heeft een aantal illustraties gemaakt om de inwoners van Afrika te herinneren aan de corona-richtlijnen die zijn opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlisco heeft een aantal illustraties gemaakt om de inwoners van Afrika te herinneren aan de corona-richtlijnen die zijn opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). © Vlisco

Vlisco komt met kleurrijke geheugensteuntjes

HELMOND - Met een aantal kleurrijke illustraties probeert Vlisco het publiek alert te houden in deze coronacrisis. In de ontwerpen zijn ‘De Drie Geboden’ verwerkt: houd afstand, was je handen en raak niet onnodig mond, neus en ogen aan.     

Vlisco-illustratie voor ‘Houd afstand van elkaar’
Volledig scherm
Vlisco-illustratie voor ‘Houd afstand van elkaar’ © Vlisco

De geheugensteuntjes van Vlisco werden deze week niet alleen gedeeld op sociale media. Volgens directeur David Suddens zijn de afbeeldingen inmiddels ook te zien op de billboards in grote Afrikaanse steden. ,,Vlisco wil nu niet bezig zijn met reclame en marketing, onze klanten hebben immers belangrijkere dingen aan het hoofd. Bovendien kwamen de lokale autoriteiten met de vraag of we mee konden helpen met het overbrengen van de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Daar zijn we mee aan de slag gegaan.”

In Afrika zien de social distance-maatregelen van de WHO er overigens iets anders uit. Daar moeten mensen minimaal een meter afstand van elkaar houden. Vlisco hamert er op internet op dat mensen de lokale voorschriften moeten opvolgen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees verder onder de afbeeldingen

In samenwerking met indebuurt Helmond