Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalclub RKPVV uit Helmond: ‘Incident intern bespreken’

HELMOND - De Helmondse voetbalclub RKPVV gaat het incident van afgelopen weekend dinsdagavond bespreken in het bestuur. Voorzitter Jos Slapak wilde maandag niet vooruitlopen op de uitkomst. Of stappen volgen richting de speler die over de schreef ging, zal moeten blijken.

RKPVV is koploper in de derde klasse D van district Zuid 2. Het speelde zondagmiddag de topper tegen de nummer twee, stadgenoot SC Helmondia. Toen zijn club diep in blessuretijd de overwinning leek te verspelen (2-2), verloor een RKPVV’er zijn zelfbeheersing. Hij greep de scheidsrechter vast en werkte hem naar de grond. Volgens de speler was sprake van een ongelukkige botsing, maar zijn trainer Leon van Teeffelen en clubvoorzitter Slapak veroordeelden de actie direct. De arbiter werd naar binnen begeleid. De speler wilde nog zijn excuses aanbieden aan de man, maar daarvoor kreeg hij de kans niet meer.

Aanklager

De nog jonge scheidsrechter heeft aangifte gedaan bij de politie. Die onderzoekt de kwestie. Ook de KNVB is bekend met de zaak. Volgens een woordvoerder krijgen SC Helmondia en RKPVV het verzoek om (los van elkaar) een wedstrijdrapportage te maken. Die gaan vervolgens samen met de rapportage van de scheidsrechter naar de onafhankelijk aanklager. Die komt dan met een uitspraak. „In veel gevallen rolt er een schikkingsvoorstel uit”, aldus de woordvoerder. Een flinke schorsing lijkt een logische straf.

Hoe de KNVB in sportief opzicht omgaat met de zaak, is ook nog onduidelijk. Formeel is het duel tussen Helmondia en RKPVV namelijk ‘gestaakt wegens wanordelijkheden’.

In samenwerking met indebuurt Helmond