Volledig scherm
© Bert Jansen

Vriendin van omgekomen man uit Helmond blijft langer vastzitten

DEN BOSCH - Suzanne de V. (27) die woensdagochtend vroeg werd gearresteerd nadat haar partner dood in de woning werd gevonden, moet nog minstens veertien dagen in voorarrest blijven.

Ze zit in beperkingen, wat inhoudt dat ze geen contact mag hebben met de buitenwereld behalve met haar advocaat. Deze, mr. Peter van de Laar, mag ook niks over de zaak zeggen.

Overstuur
Suzanne de V. stond woensdagochtend vroeg bebloed en overstuur voor haar huis in de Helmondse Mgr. Swinkelsstraat. Een buurman vond binnen het lichaam van haar man. Diens schedel zou zijn ingeslagen met een hamer. De politie heeft de vrouw gearresteerd.

Verlenging
Het OM vroeg vrijdag haar voorarrest met minstens 14 dagen te verlengen voor verder onderzoek en verhoor. De rechter-commissaris was het daar mee eens. Na twee weken kan het OM tot drie maanden verlenging vragen.

Kinderen
Het bleek een publiek geheim in de omgeving van de vrouw dat ze in een gewelddadige relatie zat. De politie wist van de situatie en heeft de afgelopen jaren meerdere keren ingegrepen en onderzoek gedaan. Ook hulpverlening was betrokken bij het gezin, dat verder uit drie jonge kinderen bestaat. Deze zijn ondergebracht bij familie.