Will van de Kerkhof
Volledig scherm
Will van de Kerkhof © -

Vrijwilligerspenning Helmond voor Will van de Kerkhof

HELMOND - Will van de Kerkhof heeft zaterdag 5 oktober uit handen van wethouder Antoinette Maas de vrijwilligerspenning van de stad Helmond ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting Draaiorgels Helmond.

Vanaf de herstart in 2013 heeft Van de Kerkhof zich ingezet voor het beheer van de draaiorgelcollectie van Helmond. Aanvankelijk om te voorkomen dat de collectie versnipperd zou raken. Vervolgens om te laten zien dat een laagdrempelige culturele voorziening een rol van betekenis kan spelen voor de Helmondse gemeenschap. Onder zijn aanvoering werd het orgelmuseum weer op de kaart gezet.

Naast zijn inzet voor Stichting Draaiorgels Helmond was Van de Kerkhof ook jarenlang actief voor Carnavalsvereniging Oranjebuurt en hockeyclub HMHC (later met HUAC gefuseerd tot HC Helmond). Hiervoor werd hij eerder koninklijk onderscheiden.

Vanwege gezondheidsredenen is Van de Kerkhof gedwongen te stoppen met zijn activiteiten. Hij is benoemd tot erelid van de Stichting Draaiorgels Helmond.

In samenwerking met indebuurt Helmond