Vuurwapens gevonden bij inval in bedrijf Helmond

VideoHELMOND - Bij een inval in een bedrijf in Helmond zijn begin deze maand meerdere illegale vuurwapens gevonden. Er werd één verdachte aangehouden. Dat maakte teamchef van de politie Haitske de Veen dinsdagochtend bekend bij de opening van het wapendepot in Helmond. Om hoeveel vuurwapens het gaat en of de inval het gevolg was van een tip, kon De Veen niet zeggen.

De komende twee weken kunnen op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse slag-, stoot- en vuurwapens worden ingeleverd. Bij een vuurwapen wordt nagegaan of er een misdrijf mee is gepleegd. Is dat niet het geval, dan wordt de registratie van degene die het kwam brengen ongedaan gemaakt. Vandaag en morgen gaat de politie ook vuurwapens ophalen. Deze wapens zijn per mail aangemeld bij de politie. 

In Helmond vonden in de eerste maanden van dit jaar enkele incidenten met vuurwapens plaats. Met het wapendepot wil de stad zo veel mogelijk illegale wapens van de straat krijgen. Want: „Het bezit van een wapen leidt tot het gebruik van een wapen”, aldus burgemeester Elly Blanksma.

Volledig scherm
© Thinkstock

In samenwerking met indebuurt Helmond