Volledig scherm
De gedenkpaal van Levi Thoonen op het strandje van de Maas bij Well © Ingrid Thoonen

Waalwijker wil treurende ouders van verongelukte Levi (14) uit Helmond helpen: 'Ik maak graag een nieuwe voor ze'

WAALWIJK / WELL - Sjaak Brok heeft te doen met de ouders van Levi Thoonen (14) uit Helmond, van wie de gedenkpaal afgelopen weekend is gestolen. De Waalwijker biedt zijn diensten aan om een nieuwe gedenkpaal te maken.

"Ik las het vanochtend op jullie website en had echt met de familie te doen. Bij deze bied ik aan om een nieuwe gedenkpaal voor Levi te maken", laat Brok weten.

Hoewel hij het niet zeker weet, vreest de Waalwijker dat het monument niet wordt teruggebracht. "Hoe groot is die kans? Ik denk erg klein."

Daags na het ongeluk vond op het strandje een emotionele herdenking plaats, waar toen een gedenkhoekje werd ingericht met bloemen, kaarten en een gedenkpaal.

Deze paal, waarop een foto van de verongelukte tiener te zien is, is nu verdwenen. De kans is groot dat het voorwerp afgelopen weekend moedwillig is meegenomen.

Ongeluk

Het trieste ongeval waarbij de Helmondse tiener verongelukte, gebeurde in mei vorig jaar. Levi sprong op een zonnige zaterdag uit een bootje om in de Maas te zwemmen. De jonge Helmonder werd op dat moment overvaren door een jetski. 

"Ten tijde van het ongeluk las ik de berichten, het is echt een drama. Als de ouders willen dat ik een nieuwe maak, dan doe ik dat graag. Ze mogen contact met mij opnemen. Zo niet, dan even goede vrienden", besluit Brok.

In samenwerking met indebuurt Helmond