Toen Hilma's ouders dementie bleken te hebben, kwamen zij en haar zus in een wereld terecht die ze nog helemaal niet goed kenden. Van links naar rechts: Hilma van Slooten, Anouk van Eijndhoven en Iris van Duijnhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Toen Hilma's ouders dementie bleken te hebben, kwamen zij en haar zus in een wereld terecht die ze nog helemaal niet goed kenden. Van links naar rechts: Hilma van Slooten, Anouk van Eijndhoven en Iris van Duijnhoven. © Kees Martens/DCI Media

Wanneer je ouders dementie hebben: Hilma ontwikkelde platform om weg te vinden in wereld van de zorg

HELMOND/LAARBEEK - Stel: je vader of moeder krijgt dementie. Hoe vind je je weg in die nogal onoverzichtelijke zorgwereld? Hilma van Slooten ontwikkelde een internetplatform met een praktisch stappenplan. Vanaf nu staan daar ook tips op voor Laarbeek, Helmond, Veghel en Sint-Oedenrode.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Helmond