Het Experiment, toneelstuk door en voor scholieren in Helmond. Wethouder Cathalijne Dortmans vroeg of dit ook niet in de wijken kan. Daar komt Waskracht uit voort.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Experiment, toneelstuk door en voor scholieren in Helmond. Wethouder Cathalijne Dortmans vroeg of dit ook niet in de wijken kan. Daar komt Waskracht uit voort. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Waskracht: met theater de Helmondse wijken in

HELMOND - Zoals de wasvrouw vroeger rond ging om de was op te halen, zo trekt volgend jaar het theaterproject Waskracht door de Helmondse wijken. Straattheater afgestemd op de specifieke kenmerken van iedere wijk, om mensen samen te brengen.

Wim Peters en Anneke Schröder maken deel uit van het creatieve team achter dit project. De twee waren eerder verantwoordelijk voor Experiment: een voorstelling door middelbare scholieren over diversiteit. ,,Wethouder Cathalijne Dortmans kwam kijken en vroeg of het niet leuk zou zijn om iets dergelijks in de wijken te doen", zegt Peters. Die handschoen is opgepakt. Er is zelfs een speciale stichting voor opgericht: Cultuur Verbindt Helmond. Oud-wethouder Jan van den Heuvel is daar voorzitter van: ,,Dit is een prachtig initiatief, daar kun je geen nee tegen zeggen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond