Volledig scherm
Politie-onderzoek bij de vindplaats van Emil Szymborski. © fotopersburo Bert Jansen

Wat is Emil Szymborski uit Helmond overkomen?

HELMOND - Op een plek waar normaal gesproken zelden iemand komt, aan de rand van een industrieterrein, aan het einde van een onverharde weg, lopen deze maandagmorgen mannen in witte pakken rond. Er staan enkele politiewagens. Op dit stukje niemandsland net buiten Helmond is een stoffelijk overschot gevonden. Het blijkt later op de dag te gaan om Emil Szymborski, de negentienjarige Pool die al tweeënhalve maand werd vermist.

Om acht uur in de ochtend gingen agenten hier poolshoogte nemen, nadat zij een fiets hadden zien staan in het weiland. Naar de fiets van Emil werd al langer uitgekeken, meldde de politie vorige maand. De woordvoerders van de politie spraken toen al van 'een zorgelijke vermissing'. Maandagmorgen bleek het te gaan om precies het gezochte type fiets, een grijs herenmodel van het merk Pelikaan.

Alle scenario's open

Het leidde tot de vondst van het lichaam van de jongeman. Hoelang de tiener daar, pal naast de Europaweg richting Eindhoven, heeft gelegen is niet bekend. De politie en een forensisch team deden uitgebreid onderzoek in het weiland bij de Automotive Campus. Het is nog onduidelijk of Emil door een misdrijf om het leven is gekomen. Dat het om zelfdoding gaat, is niet aannemelijk. ,,We kunnen nog niet vaststellen wat de precieze doodsoorzaak is. We houden daarbij alle scenario's open", zegt de politie.

De komende dagen wordt nader onderzoek gedaan. Na de lijkschouw is maandagmiddag de familie ingelicht.

Emil verliet op 11 januari het ouderlijk huis in de Wolfstraat in Helmond. Sindsdien werd er niets meer van hem vernomen. ,,We hebben simpelweg geen idee wat er met hem gebeurd kan zijn", vertelde moeder Iwona Szymborska (45) in februari in het ED. De jongen verliet de woning zonder telefoon, bankpas, geld en schone kleding.

Volledig scherm
Emil Szymborski © FaceBook
Volledig scherm
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond