Volledig scherm
Alweer een autobrand in Helmond © Bert Jansen

Wat is er aan de hand in Helmond? Opnieuw een auto in brand: 'Ooggetuige zag iemand wegrennen'

HELMOND – In Helmond is woensdag rond middernacht een auto in brand gevlogen. Dat gebeurde rond kwart voor twaalf op de Kortenaerstraat. Het gaat om de zoveelste autobrand in de stad in slechts een paar weken tijd. De politie houdt er rekening mee dat ook deze brand is aangestoken.

De brandweer van Helmond werd rond kwart voor twaalf door omstanders gewaarschuwd. Brandweerlieden waren er snel bij en konden daardoor voorkomen dat de wagen compleet uitbrandde.

Ondanks het kordate optreden van de hulpdiensten, moet de eigenaar van de auto ervan uitgaan dat deze total loss wordt verklaard. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, maar de politie gaat uit van brandstichting. Zo heeft een buurtbewoner vlak na de brand nog iemand zien wegrennen.

Zoektocht

In de buurt van de auto hebben agenten nog gezocht naar de vermeende brandstichter, maar voor zover bekend is er niemand gevonden. De zwaar beschadigde auto is weggetakeld.

Of deze brandstichting verband houdt met de andere branden van de laatste weken, moet nog blijken. De politie doet verder onderzoek.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond