Volledig scherm
PREMIUM
De zaterdagse weekmarkt van Helmond blijft op de Markt. © Rene Manders

Weekmarkt van Helmond moet ‘evenement’ worden met ‘proeven, ontmoeten en beleven’

HELMOND - De kiosk op de Markt verdwijnt, gaten in de opstelling worden verboden, de Koninginnewal wordt de vaste uitwijklocatie en het Ameideplein krijgt een ‘marktterras’. Op die manier hoopt Helmond de zaterdagse weekmarkt nieuw leven in te blazen.

Want dat is hard nodig, zo staat te lezen in een plan dat Helmond heeft laten opstellen door adviesbureau Seinpost uit Den Bosch. Vaste bezoekers van de weekmarkt zullen het herkennen: steeds vaker lege plekken, weinig nieuwe aanwas van kooplui, minder bezoekers en een traditioneel aanbod. Seinpost spreekt overigens liever van ‘ouderwets’. Dat moet anders, want de tijd dat mensen hun dagelijkse boodschappen hoofdzakelijk  op de markt deden, ligt ver achter ons.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond