Impressie Zonneauto Lightyear
Volledig scherm
Impressie Zonneauto Lightyear © rv

Weer vijf miljoen voor Helmonds Lightyear en samenwerking met EDAGHELMOND – Lightyear, de Helmondse start-up die elektrische auto's maakt op zonne-energie, heeft in 45 dagen vijf miljoen euro opgehaald in een nieuwe investeringsronde onder ruim 60 investeerders. 

Lex Hoefsloot, directeur van Lightyear, maakte het nieuws bekend op de Hannover Messe. Hij kondigde ook een volgende financieringsronde aan, waarmee de start-up de productie van de eerste serie auto's wil financieren. Die wordt in 2020 verwacht. 

Lightyear ontwikkelt een door de zon aangedreven elektrische auto met vierwielaandrijving. De auto kan tot achthonderd kilometer afleggen op een volle accu. De geïntegreerde zonnecellen op het dak leveren genoeg energie om de batterij gedurende de dag op te laden. Bijladen is alleen nodig bij lange reizen en in de winter. Dat kan dan via een normaal stopcontact; een laadpaal is niet nodig.

Productiehal in Helmond

Lightyear bouwt momenteel een kantoor en productiehal op de Automotive-campus in Helmond. De prototypen van Lightyear One en de eerste serie zullen hier worden hier geproduceerd. De hal wordt 1 augustus opgeleverd. 

Samenwerking EDAG

Om Lightyear te adviseren over de technische inspanning die gepaard gaat met de ontwikkeling van een nieuwe auto, start Lightyear ook een samenwerking met EDAG. De Duitse automotive-dienstverlener gaat het Helmondse bedrijf met raad en daad bijstaan in de engineeringfase van zijn commerciële zonne-auto. Het eerste prototype zal naar verwachting begin 2019 gereed zijn.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond