Wereldrecordpoging 'levende saxofoon' in Helmond mislukt

VideoHELMOND - Het is dinsdag in Helmond niet gelukt om het wereldrecord 'muziekinstrument uitbeelden' te vestigen. Het doel was om 1750 mensen bijeen te brengen op het Kasteelplein, maar de teller bleef op 612 steken.

De poging was een idee van Hofkapel De Klinkers, die 55 jaar bestaat. De muzikale poot van carnavalsvereniging De Keiebijters wilde dat jubileum luister bijzetten met een heus Guinness World Record. Ondanks het zonnige weer kwamen te weinig mensen om een saxofoon uit te beelden.

Tekst loopt verder onder de tweet

De Keiebijters hadden hun best gedaan om voldoende deelnemers op te trommelen. Zij schreven voorafgaand aan het evenement scholen aan, alsmede carnavalsverenigingen en kapellen. Ook kwam de voorgenomen recordpoging in tal van (sociale) media voorbij. „En dan is het afwachten hoeveel mensen er komen, want je kunt je niet inschrijven,” zegt Edwin Hillen van De Keiebijters.

Om half twee in de middag is het tijd om een foto te maken van de wereldrecordpoging. Om toch de vorm van een saxofoon te krijgen, gaan de deelnemers aan de rand van de witte krijtlijn staan. Een drone gaat de lucht in en legt een saxofoon vast, uitgebeeld door mensen. Maar helaas door te weinig om het staande record te breken. Dat blijft met 1660 personen in Franse handen.

Volledig scherm
De poging om de grootste menselijke saxofoon ter wereld te worden is mislukt © Simon Rood
Volledig scherm
Er waren 612 mensen op de been © Simon Rood
Volledig scherm
Het doel was om 1750 mensen bijeen te brengen op het Kasteelplein © Simon Rood
Volledig scherm
De poging om de grootste menselijke saxofoon ter wereld te worden is mislukt © Simon Rood
Volledig scherm
De Keiebijters hadden hun best gedaan om voldoende deelnemers op te trommelen. Ze gingen onder andere langs bij scholen. © Simon Rood
Volledig scherm
Het record blijft met 1660 personen in Franse handen. © Simon Rood
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond