Volledig scherm
Eduard Hanssen (l) en Harrie Dillen bij het werk van Marinus Dillen

Werken van 34 overleden Helmondse kunstenaars te zien in Cacaofabriek

HELMOND - 'Helmondse Meesters, een culturele erfenis'. Zo heet de expositie van werken van 34 overleden Helmondse kunstenaars die zondag om 15.00 uur in de Cacaofabriek wordt geopend door
wethouder Frans Stienen en oud-docent beeldende kunst Ger Jacobs.

De expositie is samengesteld door de stichting Art Helmond. Er is werk te zien van Gerard Princée, Har Sanders, Harrie Sanders, Jo Manders, Jack Harden, Jacques van den Waarsenburg, Frans Jacobs, Jan Visser, Hendrik Bullen, Frans Beekhuizen, Leon Adriaans, Sjef van Schaijk, Jan Foederer, Theo Foederer, Kees Vriends, Pieter Vriends, Bert Visser, Victor Jacobs, Stien Maas, Marcel von Sijben de Maroye, Frans Beekhuizen, Antoon Vorstermans, Bert van Schaijk, Peter Panhuizen, Jacques Poppeliers, Johan Bertels, Sjef van der Voort, Wim Lemmen, Wil Schafrath, Jac Heijwegen, Jan van de Waterlaat, Marinus Dillen, Joep van Hout en Frans van Bommel.

De laatste naam is opvallend: Van Bommel was mede-oprichter van Art Helmond, werkzaam bij het filmhuis en betrokken bij de verhuizing naar de Cacaofabriek. Hij overleed begin dit jaar.

Dankzij oud-kunstmaterialenhandelaar Eduard Hanssen (Foederer), die veel van dit werk kent en soms zelf nog heeft ingelijst, kon Art Helmond een lijst maken van bekende en minder bekende kunstenaars. Aankondiging van deze expositie, onder andere in het ED, leverde veel reacties op van mensen die werken in huis hebben en die wilden uitlenen.

De expositie duurt tot 30 december 2016. De toegang is gratis. In de weken van de expositie zijn er lezingen en speciale filmvoorstellingen.

In samenwerking met indebuurt Helmond