Volledig scherm
© ANP

Werkgevers juichen samenwerking Peelregio toe

HELMOND – Werkgevers in Helmond en de omliggende dorpen juichen het plan van de zes Peelgemeenten om intensief te gaan samenwerken toe.

Dit laat de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) weten. De vereniging van bedrijven noemt het plan uit de koker van een stuurgroep onder leiding van Helmonds burgemeester Elly Blanksma 'cruciaal voor het versterken van de economische positie van de regio met alle voordelen van dien voor zowel bedrijven als inwoners'.

Dat staat in een persverklaring van de BZW. De stuurgroep stelde vorige week in een advies aan de gemeenteraden voor om strategisch en beleidsmatig op een groot aantal beleidsterreinen te gaan samenwerken. "Door krachten te bundelen ontstaat er meer slagkracht. Dit helpt bij het realiseren van regionale opgaven die van belang zijn voor het bedrijfsleven en indirect voor de inwoners. Denk bijvoorbeeld aan een goede ontsluiting van het gebied en een gemeenschappelijke visie op de ontwikkeling van werklocaties. Dat maakt de regio ook aantrekkelijker om bedrijven te behouden en aan te trekken", zegt Joost Eijsbouts, voorzitter BZW Helmond-Peelregio, in het persbericht.

De colleges van de zes gemeenten (Helmond, Deurne, Laarbeek, Asten, Someren, Gemert-Laarbeek) hebben inmiddels ingestemd met het advies. 'De BZW hoopt dat de plannen ook mogen rekenen op de steun van de gemeenteraden.'

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond