Volledig scherm
Tom van den Nieuwenhuijzen op het Raadhuisplein, hartje Son en Breugel. foto Kees Martens

Wethouders Paul Smeulders (Helmond) en Tom van den Nieuwenhuijzen (Son) kandidaten GroenLinks

UTRECHT/HELMOND/SON EN BREUGEL – De Helmondse GroenLinks-wethouder Paul Smeulders staat op plek twaalf van de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Ook wethouder in Son en Breugel Tom van den Nieuwenhuijzen staat op de lijst en wel op nummer 19. De lijst werd zondagavond in Utrecht gepresenteerd.

De kans dat Smeulders komend jaar voortijdig vertrekt als wethouder van financiën, duurzaamheid en grondzaken in Helmond.

Vereerd
Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen: ‘’Ik ben vereerd met het vertrouwen van GroenLinks. Ik wil wel benadrukken dat ik me, net zoals de afgelopen periode, onvoorwaardelijk als wethouder blijf inzetten voor Son en Breugel. Natuurlijk hoop ik op een fantastische uitslag voor GroenLinks in maart 2017. Vooralsnog betekent plaats 19 dat ik mijn werk in Son en Breugel zal mogen afmaken.” Hij solliciteerde al in maart 2016 – voor dat hij wethouder werd in Son en Breugel - naar een plek op de kandidatenlijst. Op het moment dat hij wethouder werd in Son en Breugel heeft hij zijn fractie op de hoogte gesteld van zijn lopende sollicitatie. Op dat moment schatte hij zelf in dat de kans op een plek gering was, gezien de grote hoeveelheid sollicitaties.

Smeulders
Smeulders is sinds 2014 wethouder in Helmond. Mocht Smeulders verkozen worden in de Tweede Kamer, dan draagt GroenLinks Helmond Antoinette Maas voor als nieuwe wethouder. Maas was in 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker en is op dit moment fractievoorzitter voor GroenLinks in Helmond.

Smeulders begon tien jaar geleden zijn politieke carrière als burgerraadslid in Helmond. Later werd hij fractievoorzitter in de Brabantse Staten. Naast zijn werk als wethouder zet Smeulders zich bij Natuurmonumenten in voor de natuur in Nederland.

Idealen
Paul Smeulders: "Idealen helpen verwezenlijken, dat is de reden dat ik politiek actief ben. Ik zou de positieve lijn die we met duurzaamheid in Helmond hebben ingezet graag willen doortrekken naar landelijk niveau. Bovendien wil ik als Brabander onze regio vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. De recente discussie over Brainport als Mainport maakt duidelijk dat meer Brabantse inbreng hard nodig is."

De lijst van GroenLinks wordt aangevoerd door Jesse Klaver, een goede vriend van Smeulders.

Volledig scherm
Paul Smeulders