Wie wil in Helmond zijn wapen inleveren? ‘Een crimineel levert zijn spullen niet in’

VideoHELMOND - Helmonders die hun pistool, vlindermes of boksbeugel kwijt willen, kunnen vanaf dinsdag terecht bij het wapendepot van de politie. Wapenexpert Jas van Driel verwacht geen spectaculaire buit. ,,Een crimineel levert zijn spullen niet in.”

Het jachtgeweer op zolder, een sierlijk zwaard dat werd gekocht als vakantiesouvenir of die oude honkbalknuppel in de hoek van de garage. Het zou zomaar een greep kunnen zijn uit de wapens die straks worden ingeleverd op het speciaal ingerichte depot in Helmond. De politie biedt mensen twee weken de kans om afstand te doen van vuur-, steek-, stoot- en slagwapens. De gedachte achter de actie: wapenbezit leidt tot wapengebruik. De vraag is hoe groot de buit over twee weken zal zijn.

  1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
    PREMIUM

    Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

    DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.

In samenwerking met indebuurt Helmond