Op de parkeerplaats van restaurant De Luytervelde in Eindhoven is een corona teststraat geopend door de eigenaar van de Jumbo in de buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de parkeerplaats van restaurant De Luytervelde in Eindhoven is een corona teststraat geopend door de eigenaar van de Jumbo in de buurt. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Wildgroei aan commerciële teststraten: wie houdt ze eigenlijk in de gaten?

Vraag & antwoordEen reclameondernemer uit Best die even snel drie corona(snel-)teststraten uit de grond stampt. Een huisarts die op wel vijftien verschillende testlocaties de verantwoordelijkheid heeft. Het beeld ontstaat dat commerciële teststraten niet aan regels gebonden zijn. Vier vragen over het opzetten van een teststraat. 

 1. Ook drukte bij commerciële teststraten groeit; grote prijsverschillen bij coronatesten
  PREMIUM

  Ook drukte bij commer­ciële teststra­ten groeit; grote prijsver­schil­len bij coronates­ten

  EINDHOVEN/HELMOND - Ook de drukte bij commerciële teststraten neemt toe. Omdat het bij de GGD soms dagenlang wachten is op een afspraak en de uitslag van een coronatest, boden steeds meer testbedrijven in de regio een alternatief. Maar ook daar is het zoeken naar een gaatje voor een afspraak. Ondertussen wil de GGD Brabant-Zuidoost de komende weken nog zo'n vijftig medewerkers werven voor de regionale teststraten.

In samenwerking met indebuurt Helmond

 1. Deze 'covidlampen' moeten PSV gaan beschermen tegen coronabesmettingen
  Play

  Deze 'covidlam­pen' moeten PSV gaan beschermen tegen coronabe­smet­tin­gen

 2. Nina is oppasoma van leenhond Galí: 'Honden nemen altijd vrolijkheid mee'
  Play

  Nina is oppasoma van leenhond Galí: 'Honden nemen altijd vrolijk­heid mee'