Willy en René on tour met De Durbloazers: 'Even spelen... en dóór!’

VIDEOHELMOND - De Helmondse broers Willy en René van de Kerkhof speelden ooit de vonken van de voetbalvelden. Deze carnaval storten ze zich helemaal op de muziek. Samen met de Helmondse kapel De Durbloazers, die dit jaar 44 jaar bestaat, crossen ze met een gele schoolbus door Helmond en omstreken om geld op te halen voor het goede doel, Sports for Children.

De cdsingle ‘Ik ben Willy en gij René’ vindt deze carnaval gretig aftrek en dat stemt de broers Van de Kerkhof gelukkig. ,,Dat is waar we het voor doen hè!”

Samen met de 24 muzikanten van De Durbloazers -en de andere Helmondse tweeling Irma en Erica Martens- werken ze deze dagen een tourschema af waar een normaal mens een jaar van bij zou moeten komen. De laatste noot is net gespeeld of de hele bups moet zichzelf weer in de bus wringen op weg naar het volgende optreden. 
Niet alleen het tourschema vertoont gelijkenissen met dat van wereldsterren. Overal waar ze binnenwandelen moeten de voetbalbroers doorlopend op de foto met fans. 

,,Ach, dat hoort er bij”, vind Willy. Last van gezonde wedstrijdspanning  voor de optredens hebben de broers evenmin. ,,We hebben voor duizenden mensen gespeeld, dit kunnen we wel aan”, zegt René. ,,Dit is wel wat anders dan voetballen trouwens. Dit is meer een hobby.” Willy: ,,We zingen ook niet echt. We rappen.” René: ,,Niet zo goed als Ali B. hè, hahaha.”   

Willy en René on tour met De Durbloazers: even spelen... en dóór!’
Volledig scherm
Willy en René on tour met De Durbloazers: even spelen... en dóór!’ © FotoMeulenhof
Willy en René on tour met De Durbloazers: even spelen... en dóór!’
Volledig scherm
Willy en René on tour met De Durbloazers: even spelen... en dóór!’ © FotoMeulenhof

In samenwerking met indebuurt Helmond