Volledig scherm
PREMIUM
Rene en Willy van de Kerkhof signeren hun carnavals cd bij muziekhandel Arie Willems © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Willy en René uit Helmond, ook tijdens carnaval met z'n twee

videoHELMOND - Nu carnaval steeds iets dichterbij komt, moeten Willy en René van de Kerkhof aan de bak om hun single te promoten. ,,En niet om er een tonnetje aan over te houden, hè. Alles gaat naar het goede doel.”

Daar staan ze dan, de legendarische voetbalbroers. Handtekeningen uitdelend tussen de geraspte kaas en de koffiepads die ‘in de bonus zijn’. René en Willy van de Kerkhof onderstrepen maar weer eens dat ze zich nergens te groot voor voelen. Dit Helmondse Albert Heijn-filiaal is vandaag alweer de derde halte van de promotietour van hun single. De carnavalskraker ‘Ik Ben Willy en Gij René’ moet nu toch echt aan de man worden gebracht. Verkoopprijs: vijf euro. Wie twijfels heeft over de aanschaf, kan in de supermarkt eerst gewoon even naar het liedje staan luisteren. Om de paar minuten wordt de play-knop van een kleine stereotoren ingedrukt. Dan zet Willy, met rood giletje, een denkbeeldige polonaise in richting het schap met soepen en sauzen. ,,Ik heb het nummer nu, denk ik, een paar duizend keer gehoord”, zegt René.

  1. Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent
    PREMIUM

    Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent

    Het is alsof er een vloek rust op gitaarwonderkinderen: Jason Becker kreeg op twintigjarige leeftijd de spierziekte ALS, Shawn Lane stierf op veertigjarige leeftijd door aanhoudende gezondheidsproblemen en Jimmy Rosenberg (39) heeft een diep tragisch levensverhaal. Het goede nieuws: na jaren van misère door drugsverslavingen, een zelfmoordpoging, de dood van zijn moeder en zijn zoon, een hartstilstand, twee hartaanvallen, een herseninfarct en twee hersenbloedingen leeft de Helmonder nog. En bovenal: hij speelt weer voor publiek.

In samenwerking met indebuurt Helmond