Volledig scherm
Willy Heesakkers (rechts) overhandigt zijn cheque. Van links naar rechts staan zijn vrouw Annie, zoon Tim en Gert-Jan van Boxtel van Villa-Pardoes. © Willy Heesakkers

Willy uit Helmond verdient 10 mille voor Villa Pardoes met verkoop houtblokjes

HELMOND - Timmerman en uitvinder Willy Heesakkers uit Helmond heeft woord gehouden. Hij zou net zoveel houtblokjes persen en verkopen totdat hij tienduizend euro had ingezameld voor Villa Pardoes. 

Dinsdag was het na vijf jaar zover: in Kaatsheuvel overhandigde hij een cheque met het indrukwekkende bedrag.  Gert-Jan van Boxtel van Villa Pardoes was er stil van, vertelt Heesakkers. „Met het bedrag kunnen vijf gezinnen een week lang geheel verzorgd op vakantie.”

Villa Pardoes is een logeerhuis voor ernstig zieke kinderen en hun families en is onderdeel van pretpark De Efteling. Heesakkers kwam er vroeger zelf met zijn zoon Tim en zijn vrouw Annie. Zij waren erbij toen hij de cheque overhandigde.

Tweeduizend zakken

Het geld zamelde Heesakkers in met de verkoop van zogeheten Hewa Blokjes (Heesakkers Warmte Blokjes). In zijn werkplaats in Stiphout perst hij zaagsel en houtkrullen samen tot de brandstof voor haarden en kachels.

De cijfers achter zijn verkoopactie zijn indrukwekkend: sinds 2012 verkocht Heesakkers zo'n tweeduizend zakken van elk 21 kilo blokjes. „Dat is 33,6 ton houtafval, 25 kilometer hout dat de persmachine in 753 uren heeft verwerkt.”

Vroeger bracht Heesakkers het restmateriaal naar boeren. „Totdat ik erachter kwam dat het nog wat oplevert. En van hout krijg je veel afval, dat weet ik wel. Toen heb ik een persmachine gekocht.”

Nu de actie voor Villa Pardoes is afgerond, gaat de verkoop van Hewa Blokjes door, zegt Heesakkers. „Ik denk nog na over een nieuw goed doel. Je hebt er zoveel. Het wordt in elk geval een stichting voor kiendjes.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond