Volledig scherm
Een windvlaag sloeg onder het zeildoek van een marktkraam in Helmond. © Twitter

Wind schiet onder kramen op weekmarkt Helmond

HELMOND - Op de weekmarkt in Helmond  sloeg zaterdagmiddag tot twee keer toe een windvlaag onder het zeildoek van de kramen van Kadier, groenten en fruit.

,,Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd. Er zijn alleen wat zeilen kapot", zegt marktmeester Frank Dirks. ,,Weet je wat het is? Als er een rukwind verkeerd onder het zeil schiet, kun je vastbinden wat je wilt, maar dan is er geen houden aan.”

De kramen van Kadier waren de enige die werden getroffen. Dirks heeft dan ook geen moment overwogen de markt af te blazen. ,,Als het echt niet gaat, beslissen we met zijn allen dat we stoppen. Dat was nu niet nodig. En de kooplui moeten ook de kost verdienen hé. Ze hebben het toch al niet gemakkelijk."

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.

In samenwerking met indebuurt Helmond