Volledig scherm
Archieffoto: winkelcentrum Brandevoort © Ton van de Meulenhof

Winkelgebied Brandevoort loopt leeg

HELMOND - Kledingzaak Fashion Dion is verkast naar de Mierloseweg, Zeeman sluit eind dit jaar de deuren en 'beleefwinkel' Villa Vesper stuurde een brandbrief aan de burgemeester. Het gaat nog altijd slecht met het winkelcentrum in de Helmondse nieuwbouwwijk Brandevoort. Ondernemers en politici maken zich zorgen.

Volledig scherm
Leegstand aan De Plaetse © Rob de Bruyn

De detailhandel in Brandevoort kampt al jaren met problemen: hoge huren, te weinig klanten. De westkant van de Herselsestraat, tussen het NS-station en het winkelhart, maakt op dit moment een desolate indruk. De hele rij winkelpanden, van nummer 3 tot en met nummer 23, staat leeg. Aan De Plaetse gaat het om 3 ruimtes naast elkaar en verderop nog een paar. Nieuwe gegadigden haken af vanwege de huurprijzen, zo wordt gezegd.

Volledig scherm
Leegstand aan de Herselsestraat © Rob de Bruyn

Eigenares Dion van der Heijden van Fashion Dion geeft aan dat ze wel moest verhuizen. "Op een gegeven moment was ik in de Herselsestraat nog de enige. En de huur kon niet omlaag. Ik woon zelf in Brandevoort, was graag daar doorgegaan met de winkel, maar ik had er geen vertrouwen meer in. Voor hetzelfde bedrag heb ik nu aan de Mierloseweg 3 keer zoveel ruimte."

Volledig scherm
Leegstand aan De Plaetse © Rob de Bruyn

D66 Helmond komt dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering met een motie. De oppositiepartij roept het college van B en W op om weer structureel overleg te gaan voeren met de winkeliers, de beheerder en de wijkraad. Doel: ervoor zorgen dat de lege winkelruimtes zo snel mogelijk weer gebruikt gaan worden.

Lees maandag meer in de Helmondse editie van het ED.

Volledig scherm
Leegstand aan De Plaetse © Rob de Bruyn
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tips voor ouders die worstelen met het social media-gebruik van hun kind
    PREMIUM
    Achtergrond

    Tips voor ouders die worstelen met het social me­dia-ge­bruik van hun kind

    EINDHOVEN - Wanneer ik de deur van onze zolderkamer opensla kijk ik recht in het schermpje van onze tablet, waarvoor mijn dochter van negen jaar in opperste concentratie danspasjes uitvoert. Met een trotse glimlach op haar gezicht bewondert ze het eindresultaat: een flitsende dansvideo met legio special effects. Met een snelle tik van haar vinger staat het vervolgens op de social media-app Musical.ly, voor iedereen te bewonderen.

In samenwerking met indebuurt Helmond