Wolkbreuk boven Zuidoost-Brabant: veel straten onder water

VIDEOHELMOND/MIERLO - In Helmond, Nuenen en Mierlo zijn donderdag aan het einde van de middag meerdere straten ondergelopen. Het gevolg van een flinke regenbui. 

Volledig scherm
Jorgen Sweelssen bij de ondergelopen bouwplaats voor zijn huis aan de Luchen in Mierlo. © Hans Vermeeren

Het KNMI had eerder op de dag al code geel afgekondigd voor Brabant. In korte tijd viel heel veel regen. Bij de brandweer kwamen veel meldingen binnen van ondergelopen straten en kelders. 

De meeste meldingen van wateroverlast kwamen uit Mierlo. Daar zijn verspreid door het dorp straten ondergelopen. De brandweer was urenlang druk in de weer om putten te openen en pompen aan te sluiten, om het water sneller te laten weglopen. 

,,Het ging echt enorm te keer'', zegt Jorgen Sweelssen, die aan de Luchen in Mierlo woont. ,,Het stond in no time helemaal blank. De riolering is goed. Maar die kan al dat water zo snel niet verwerken.''

Onder andere in de Tierelayshoeve in Helmond en de Tweevoren in Nuenen was sprake van wateroverlast. Ook uit Eindhoven kwamen aan het begin van de avond meer meldingen van flinke regen en ondergelopen straten, onder andere aan het Wilhelminaplein en het Stratumseind. 

Verrast

Ondanks de weerswaarschuwing van het KNMI kwam het noodweer voor veel mensen als een verrassing. Op de snelweg tussen Eindhoven en Helmond bijvoorbeeld, sloeg het weer volgens een automobilist binnen een minuut om, wat voor een gevaarlijke situatie zorgde. 

Andere plaatsen in Brabant heeft het noodweer invloed. In Den Bosch is uit voorzorg de avondvierdaagse afgelast

Volledig scherm
De brandweer in actie in Mierlo, waar een straat is ondergelopen. © Bert Jansen

RPEL

In Amsterdam varen ze door de Keizersgracht, in Eindhoven rijden ze er gewoon met de auto doorheen... #rpel #onweer

café 't Vonderke

café 't Vonderke was live.

Volledig scherm
Water tot enkelhoogte in Mierlo. © Bert Jansen
Volledig scherm
Een ondergelopen straat in Mierlo. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond