Volledig scherm
Bij een overval op een woning in Helmond vielen geen gewonden. © Bert Jansen

Woningoverval in Helmond, daders gevlucht op de fiets

VIDEOHELMOND - Aan de Duizeldonksestraat in Helmond is dinsdagochtend rond 9.00 uur een woning overvallen door drie mannen. Twee aanwezige vrouwen raakten niet gewond. De daders gingen er volgens een getuige op de fiets vandoor, met een nog onbekende buit.

Een vrouwelijke getuige zag drie jongemannen vlak voor 9.00 uur de oprit afkomen. Ze waren op de fiets. "Ik vond het wel vreemd, maar die mannen zagen er heel gewoon uit. Ze droegen geen bivakmutsen of zo", vertelt de vrouw, die als schoonmaakster werkt bij een van de omliggende bedrijven. "Daarom heb ik er in eerste instantie niet teveel aandacht aan geschonken. Al heb ik nog wel even goed naar huis gekeken, maar er was niks opvallends. Pas toen ik later een politiewagen zag staan, besloot ik de politie in te lichten."

Industrieterrein
Het gaat om een woning aan de Duizeldonksestraat, die straat die net voorbij bouwmarkt Gamma begint en dwars door het industrieterrein loopt. Het huis ligt richting het einde van de straat en wordt aan twee kanten omringd door transportbedrijf Van den Broek Logistics. Het enige ander woonhuis in de buurt ligt iets verderop aan de overkant van de straat. Voor de rest zitten hier alleen bedrijven.

Op het moment van de overval waren in het huis twee vrouwen aanwezig. Zij raakten geen van beiden gewond, volgens de politie. Het gaat om de 69-jarige bewoonster van het huis en een kennis van haar. Het is nog onduidelijk waarom de overvallers het op deze woning hadden gemunt, ook is onbekend wat de buit is.

Camerabeelden
Vanaf 9.00 uur reden er verschillende politiemotoren over het industrieterrein. Ondertussen vroegen agenten bij omliggende bedrijven camerabeelden op. De politie waarschuwt in een Burgernetbericht burgers geen actie te ondernemen maar 112 te bellen met tips of informatie. Eén van de daders draagt opvallende blauwe Adidas-schoenen. 

Volledig scherm
De politie onderzoekt een woningoverval in Helmond. © Bert Jansen
Volledig scherm
Aan de Duizeldonksestraat in Helmond is dinsdagochtend een woning overvallen.

In samenwerking met indebuurt Helmond