Een impressie van het nieuwe kantoor van Woonpartners.
Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe kantoor van Woonpartners. © Woonpartners

Woonpartners verbouwt eigen huis in Helmond voor drie miljoen euro

HELMOND - Woonpartners gaat het eigen hoofdkwartier, aan de Kasteel-Traverse in Helmond, grondig verbouwen. Het dertig jaar oude pand van de corporatie moet toekomstbestendig worden. 

Woonpartners trekt ruim drie miljoen euro uit voor het opknappen. Het woonbedrijf voelt een zekere noodzaak om nu te handelen. ,,Elk kantoorpand dat groter is dan honderd vierkante meter, moet vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben”, zegt Bas Sievers, directeur-bestuurder van Woonpartners. ,,Dat is wettelijk verplicht. In 2030 is de wetgeving nog wat strenger, dan moet je energielabel A hebben. Dus gaan we het nu in een keer goed doen.”

In het kantoor werken 84 mensen. Een deel wordt tijdens de verbouwing gehuisvest in de commerciële ruimtes van L’Étage, aan de overkant van de straat. Daar worden, in de tussentijd, ook bezoekers en huurders ontvangen. 

Het vier verdiepingen tellende pand van Woonpartners wordt vanaf april aangepakt. In het najaar kan het verduurzaamde kantoor dan weer in gebruik worden genomen. Reguliere installaties, vloeren, plafonds en het interieur zijn aan vervanging toe. 

Grote, groene wand

De Helmondse corporatie, met ongeveer 7.400 huurwoningen, gaat voor ‘sober en doelmatig onderhoud’, zo benadrukt Sievers. ,,We gaan diverse materialen hergebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan deuren en bureaus. Aan de buitenkant gaan we ook niet zoveel veranderen.” Het bezoekersgedeelte op de begane grond werd eerder al gerenoveerd.

Een impressie van het nieuwe gebouw van Woonpartners aan de Kasteel-Traverse.
Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe gebouw van Woonpartners aan de Kasteel-Traverse. © ED

Woonpartners wil in de eigen thuisbasis voldoende flexplekken creëren; die wens kwam ook vanuit het personeel zelf. De huidige werkplekken zijn niet meer van deze tijd, zo is de gedachte. 

Op een prominente plek in het pand moet ook een grote, groene wand worden gerealiseerd waar planten tegenaan groeien. ,,Het moet een werkomgeving worden waar minder water en energie worden verbruikt. Het is ook aan ons om het goede voorbeeld te geven”, aldus Sievers.  

Volgens Sievers was verhuizen eigenlijk geen optie. ,,We zitten op een prachtige locatie. Dichtbij het station bovendien. Ik vind dat een woningcorporatie gemakkelijk te bezoeken moet zijn. Voor onze werknemers en voor onze huurders.”

In samenwerking met indebuurt Helmond