Volledig scherm
Na afloop van het Nieuwjaarsconcert in Helmond poseren de goede doelen met de ontvangen cheques. © Simon Rood

Zes goede doelen in Helmond krijgen geld bij nieuwjaarsconcert

HELMOND - Zes goede doelen zijn zondagmiddag getrakteerd op een bedrag van ruim 30.000 euro door stichting Helmond Ontvangt - Helmond Geeft, dat onderdeel uitmaakt van Rotaryclub Helmond.

Nei Skoen kreeg 5100 euro voor muziekopnameapparatuur, de Ruilwinkel van Humanitas gaat met 5500 euro de fietswerkplaats uitbreiden. Stichting Ouders en Jeugdzorg ontving 6500 euro om het nieuwe pand in te richten, CoderDojo gaat voor 6200 euro duurzaam ict-lesmateriaal kopen. 

Tien fietsen

Inloophuis De Cirkel kreeg 5000 euro, waarmee het een ontvangstkamer inricht voor kinderen bij wie kanker in de familie voorkomt. Speciale school De Korenaer tot slot kreeg 3000 euro om tien fietsen te kopen, zodat leerlingen sneller naar de gymles kunnen. Wethouder Cathalijne Dortmans beloofde dat de gemeente Helmond dat bedrag aanvult zodat de school de benodigde twintig rijwielen kan aanschaffen.

De uitreiking van de cheques vond plaats na afloop van het veertiende Nieuwjaarsconcert van de gemeente Helmond en Rotaryclub Helmond. Dat vond plaats in de aula van Roc Ter AA. Bijna zeshonderd bezoekers zagen optredens van flamencogroep Nomads, het klassieke Intercontinental Ensemble en tenor Felipe Gallegos.

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Helmond