Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de Slimme Wijk in Helmond, offcieel Brainport Smart District geheten. Hier oogsten bewoners in hun eigen moestuin. © UNStudio

Zo gaat de Slimme Wijk in Helmond eruit zien

HELMOND - beetje bij beetje wordt duidelijk hoe Helmond de ‘slimste wijk van de wereld’ wil gaan bouwen. Uit de eerste ontwerptekeningen die donderdag zijn gepresenteerd, rijst een beeld op van een groene woonomgeving met in het hart een groot park, van zo'n twaalf hectare.

In 2020 moeten de eerste huizen rondom dat park daadwerkelijk gebouwd gaan worden. Het aanbod wordt divers: van zes verdiepingen tellende appartementencomplexen tot ruime eengezinswoningen. De huizen hebben wel iets gemeen: ze worden gebouwd van duurzame materialen, wekken hun eigen energie op en de bewoners delen voorzieningen zoals keukens, tuinen, vervoer, lees- en fitnessruimtes.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond