Volledig scherm
© Bert Jansen

Zoon van vermoorde Bart Hillen uit Helmond blijft in de cel

DEN BOSCH - De 40-jarige zoon van de vermoorde Helmonder Bart Hillen (67) mag niet vervroegd uit voorarrest. De rechtbank houdt hem nog zeker drie maanden achter tralies. De 40-jarige man wordt verdacht van moord op zijn vader.

Diens lichaam is begin mei uit de Zuid Willemsvaart gehaald. Het lichaam was met spanbanden op een steekkarretje gebonden. De zoon werd een week later gearresteerd toen hij in de Mercedes van zijn vader reed.

Betrokkenheid
Advocaat Frank van Rijthoven ziet in alle nieuwe technische onderzoeken geen bewijs van een gewelddadige dood, laat staan van betrokkenheid van de zoon. Wat hem opvalt is dat de vader vlak voor zijn verdwijning zei een nieuwe vriendin te hebben gevonden via internet, een moeder uit Budel. Haar ex zou een motief kunnen hebben.

Officier Walter Kupers zag flinke bedragen heen en weer gaan. Er was geld opgenomen met een pinpas, en er lag een lege envelop in de woning van vader. Er was ook gechat met dames op de laptop maar die gesprekken zijn later veranderd. Van Rijthoven vond het niet kloppen dat de politie niet intensiever naar de Budelse zocht.

Zoon Hillen zelf zei, boos, onschuldig te zijn. Justitie vergat dat ook hij zijn vader was verloren.