Volledig scherm
Helmond voormalig pand Dirks © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zorgappartementen op plek pand Dirks in Helmond worden ook super-de-luxe

HELMOND - Ook de zorgappartementen die op de plek van de voormalige meubelwinkel Dirks komen, worden super-de-luxe. Het type woning is dezelfde als op Suytkade, waar Acuut Zorg ook een complex laat bouwen.

Op de hoek van de Ameidestraat en de Zuid Koninginnewal worden vanaf oktober  22 appartementen gebouwd. Het zijn gestoffeerde tweekamerwoningen van zo'n vijftig vierkante meter, met balkon. De huurprijs voor woningen in Residentie Acuut begint bij 3450 euro per maand voor een alleenstaande. Dat is inclusief zorg en service, zoals maaltijden en schone was. Hoe meer extra's de bewoner wil, hoe meer die betaalt.

Restaurant

Op de begane grond van het nieuwe complex komt een restaurant. Daar worden de maaltijden bereid voor bewoners. Het restaurant is toegankelijk voor iedereen. De nieuwbouw aan de Ameidestraat moet klaar zijn in de loop van 2020.

Vorige week maakte Acuut Zorg bekend dat het 28 appartementen laat bouwen op Suytkade, pal naast de Lidl-supermarkt aan de Taftstraat. Die moeten halverwege 2019 klaar zijn. Sindsdien staat de telefoon bij Acuut Zorg 'roodgloeiend', meldt directeur Jordy Hollewand. „We krijgen per dag tien tot vijftien telefoontjes en onze Facebookpagina heeft bijna tweehonderd volgers. Al zitten daar ook kritische mensen bij. Die vinden het jammer dat we niet voor starters bouwen. Maar als je kijkt naar de woningmarkt in Helmond, zie je dat er veel voor starters wordt gebouw in voormalige kantoorpanden en weinig echt voor senioren.”

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
Ontwerp van het nieuwe zorgcomplex aan de Ameidestraat in Helmond. © Acuut Zorg

Rijken

De relatief hoge huurprijs is volgens Hollewand niet alleen weggelegd voor de rijken in de Helmondse samenleving. ,,Dit kan ook een heel mooi alternatief zijn voor mensen die hun eigen huis goed kunnen verkopen. Dan kun je bijvoorbeeld nog zeven of acht jaar zorgeloos wonen in ons complex”, zei hij eerder tegen het ED. Volgens Acuut Zorg vragen vergelijkbare luxe zorgservicecomplexen soms wel 4500 tot vijfduizend euro voor een woning. Een kwart van de kosten is terug te krijgen via de Belastingdienst, aldus Hollewand.

De voormalige meubelwinkel van Dirks aan de Ameidestraat is twee jaar geleden aangekocht door drie Helmondse beleggers. Na sloop en nieuwbouw verhuren zij het complex aan Acuut Zorg. De huidige huurder, vintagewinkel De Groene Panter, moet voor oktober op zoek naar een nieuw onderkomen.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond