Volledig scherm
ANP

Zorgboog Helmond wil 'Succes Award' van RTL niet meer

HELMOND - Ze wilden graag de titel 'best presterende werkgever in de regionale zorg' binnenhalen. Maar nu blijkt dat het bedrijf achter de 'Succes Award' tegen betaling prijzen toekent, zelfs aan niet bestaande bedrijven, trekt de Helmondse zorginstelling de Zorgboog zich per direct terug uit de strijd. De 12.750 euro die werd betaald voor een bedrijfsfilm en een 'mediapakket' is de Zorgboog wel kwijt.

Bestuurder Henri Plagge was verbijsterd toen hij donderdagavond op televisie zag hoe journalisten van het Vara-programma Rambam een fictieve firma konden aanmelden voor de 'Nationale Business Succes Award' en een prijs wonnen. Rambam toonde zo aan dat de verkiezing van de beste bedrijven in diverse categorieën doorgestoken kaart was.

Van de buis
RTL heeft het programma 'De Succesfactor' over het prijzenfestival per direct van het scherm gehaald. SBS6 heeft een soortgelijk programma, Arbeidsmarkt tv, waar dezelfde organisatie achter zit. Plagge figureerde op 24 december in dit programma van presentator oud-bokser Arnold Vanderlyde, Hij mocht daar in een soort boksring twee minuten De Zorgboog 'pitchen'.

Donderdagavond tijdens de uitzending van Rambam bleek het allemaal doorgestoken kaart. Plagge: "Dat was onthutsend. Te idioot voor woorden." Hij verbrak direct alle banden met de Succes Awards. Heeft de Zorgboog hierdoor imagoschade opgelopen? Plagge: "Ik hoop van niet."

Om reputatieschade te voorkomen heeft de Tilburgse hoogleraar economie Sylvester Eijffinger zich teruggetrokken als lid van de vakjury. "Ik voel mij bedonderd. Mijn reputatie en goede naam zijn hieraan verbonden. Maar ik vind het vooral erg voor de genomineerde ondernemers."