Volledig scherm
Waterloo Ducks (in het wit) was in de finale te sterk voor Rot Weiss Köln. © EHL

Belgische hockeyers van Waterloo Ducks winnen in Eindhoven voor eerste keer de EHL

Voor een uitverkocht huis in Eindhoven hebben de hockeyers van Waterloo Ducks de belangrijkste Europese clubprijs veroverd. De Belgen wonnen de Euro Hockey League (EHL) voor de eerste keer in de historie. In de finale werd Rot Weiss Köln uit Duitsland met 4-0 verslagen.

In de eerste twee kwarten gebeurde er heel weinig op het complex van Oranje-Rood. Een geweldige redding van doelman Vincent Vanasch (oud-Oranje Zwart) was het hoogtepunt.

In het derde kwart drong Rot Weiss Köln meer en meer aan. De EHL-winnaar van 2017 (toen de Duitsers Oranje-Rood klopten in de finale) leek op voorsprong te komen. Maar de goal werd door de videoscheidsrechter afgekeurd.

Alles of niets

Geheel tegen de verhoudingen in kwam Waterloo Ducks even later op 1-0 door een doelpunt van William Ghislain. De Duitsers gingen in de slotfase alles of niets spelen en wisselden hun keeper voor een veldspeler.

Hier profiteerde Waterloo optimaal van. Via Gauthier Boccard (strafcorner) en Maxime Betrand liep Waterloo in de laatste minuten uit naar 3-0. In de slotseconde werd het nog 4-0.